קהילת שתל השבלול של AB ישראל

פורסם ב: NRG, יאיר קראוס, 20/06/2016

מאי בת ה-13 הפכה את לקות השמיעה שלה למנוף ליצירתיות. אחרי שהמציאה פתרון לשמירה על שתל האוזניים היקר המשמש חירשים רבים, היא מתקדמת לשמירה על חיי התינוקות: "בסך הכל רציתי להציל חיים"

מאי קורמן, בת 13 וחצי מחיפה פיתחה מערכת פשוטה וזולה במיוחד שצפויה להציל תינוקות ברחבי העולם, לו רק תינתן לה ההזדמנות ליישם את הרעיון: מפסק חשמלי בעלות כ-20 שקלים, אשר מתחבר לכיסא התינוק ורגיש למשקל הפעוט, מונע את נעילת הרכב בעת יציאת ההורה, פותח את החלונות הרכב ומפעיל את האזעקה – ולמעשה, כמעט לא מותיר סיכוי להשאיר בטעות את הילד מאחור.

את הרעיון הציגה קורמן במסגרת תחרות ארצית של אשכולות פיס לפיתוח והמצאות של ילדים ונוער. "יש המון ילדים שנשכחים ברכב ונחנקים למוות", סיפרה קורמן ל-nrg, "ורציתי לעשות משהו כדי שיהיה אפשר למנוע את האסון הזה בפשטות וביעילות".

צילום: אלבום פרטי

למרות הפשטות הרבה שברעיון, נדמה כי עד עתה לא חשבו עליו: "במערכת האזעקה יש את כל היציאות הרלוונטיות, ורק צריך להשתמש בהן לצורך המשימה הזו", אמר חנן מי-רום, שליווה את קורמן בחיפושים וביישום הרעיון. "מדובר בפתרון קל וזול מאוד ופשוט להרכבה", הוא מסביר. "אנחנו מקווים לעניין יצרני רכב, וגם את משרד התחבורה בישראל".

היצירתיות המפתיעה של מאי הצעירה, מרשימה עוד יותר כשמתברר שהיא סובלת מחירשות בשתי אוזניה. בגיל 3 היא עברה ניתוח מורכב ויקר להשתלת 'שבלול' חדשני שמאפשר לה לשמוע באמצעות שליחת 'מסרים חשמליים' למוח, שמתרגם אותם לצלילים.

כך הגיעה מאי אל עולם ההמצאות: היא רצתה למצוא פתרון לבעיה שאיתה היא מתמודדת. לדבריה, "עלות השתל באוזניים עומדת על רבע מליון שקל, וזה מאוד יקר ונשבר בקלות במקרה שהוא נופל מהראש. אין למכשיר הזה ביטוח, ולתקן אותו מאוד יקר". כך, חשבה קורמן על רעיון נוסף: "למכשיר השמיעה מחובר אזיק או שרשרת שמחוברת לסיכת ראש שמקובעת לראש, ובזמן במאמץ גופני או ספורטיבי, אתה לא צריך להוריד את השתל. אם הוא נופל, השרשרת מבטיחה את היצמדותו לראש".

צילום: אלבום פרטי

קורמן מסבירה כי "רציתי לבנות מוצר שיהיה פשוט, יעיל, זול ואסטטי שייתן מענה לבעיה הזו". על המצאת הרעיון, שקראה לו בשם "הקול תלוי", היא זכתה במקום הראשון בהמצאות חברתיות לרווחת הקהילה.
על הפיתוח האחרון השואף לפתור את בעיית שכחת הילדים ברכב, זכתה מאי לתגובות רבות. "הייתי מאוד מופתעת מהתגובות", היא אמרה. "בסך הכל רציתי להציל חיים, וזהו. אני מקווה שעכשיו יצרני רכב ויבואנים ישימו לב לרעיון הפשוט הזה, ונוכל להציל חיים במחיר זול".

כתיבת תגובה

פתח צ'אט
1
זקוק/ה לעזרה?
שלום!
איך נוכל לעזור?