הוראות בטיחות ושמירה על תקינות השתל
הרכבה/הסרה נכונה של מסכות הגנה מפני קורונה
לקבלת מדריך מצולם המסביר כיצד ללבוש ולהסיר מסכת פנים באופן בטוח כדי למנוע נפילה, גרימת נזק ואובדן למעבדי השתל לחצו כאן
חשמל סטטי
כשמזג האוויר יבש במיוחד, חשמל סטטי עלול לגרום למחיקת מפות במעבד.כשהאוויר יבש במיוחד, לא נדיר "לחטוף זרם" מחפצי מתכת, אנשים, בגדי צמר ואפילו להתחשמל בגן השעשועים מהמגלשה, אבל לנו מושתלי שתל השבלול, חשמל סטטי עלול לגרום גם למחיקת מפות במעבד. זה לא שכיח אבל עשוי לקרות.
אז מה אפשר לעשות כדי למנוע נזק אפשרי למעבד כתוצאה מחשמל סטטי?
לפני שתגעו במעבד דאגו לפרוק את החשמל הסטטי (=הארקה) באמצעות מגע בחפץ אחר.
דוגמא לסיטואציות בהן יש לפרוק חשמל סטטי לפני שנוגעים במעבד:
– לבישה או הסרה של בגדים, כי הבגדים עלולים להיות טעונים חשמל סטטי.
– לאחר מגע במסך טלויזיה/מחשב.
– מגע בבלונים.
– משחק במגלשות בגינות ציבוריות ופארקי שעשועים.
– ישיבה על כיסאות פלסטיק וליד שולחנות פלסטיק.
כמו כן, הימנעו מ:
– לבישת בגדים סינטטיים.
– חבישת כובע צמר.
– נעילת נעליים עם סוליית גומי (גומי מבודד ולא מאפשר הארקה).
– נעילת נעלי פלסטיק כמו קרוקס.
– שהייה בחדר מחומם על ידי מזגן.
צעדים נוספים למניעת חשמל סטטי:
– אתם בבית? לכו יחפים, ההארקה תעשה את העבודה.
– מגע בקיר.
– לנשים – השתמשו בחזיה עם ברזל.
– בפינה נסתרת בבגד שימו סיכת ביטחון מברזל שתמשוך אליה את החשמל.
– מרחו קרם לחות על "איזורים חשמליים" בגוף ועל הבגדים.
– נשים – אספו שיער או מרחו את השיער בקרם לחות/סרום המבוסס על סיליקון.
– רססו על הבגדים ספריי לשיער או ספריי בישום לבגדים על בסיס שמן או מים.
– שימוש במרכך כביסה המנטרל חשמל סטטי.
זה קרה, מה עושים?
במצב כזה, לא ניתן יהיה להדליק את מעבד השמיעה. אל דאגו, המפות שמורות במרכז ההשתלה שבו ביצעתם את המיפוי האחרון למעבד השמיעה, פנו אל מרכז ההשתלה בכדי להוריד מחדש את המפות למעבד.
אם אתם נמצאים במכון אחר שבו לא ביצעתם את המיפוי האחרון, ניתן ליצור קשר עם מרכז ההשתלה שישלח את המפות למכון שבו אתם נמצאים.
מומלץ – בכל מיפוי אצל הקלינאית במרכז ההשתלה, לשמור עותק של המפות העדכניות ביותר על דיסק און קי שיישאר אצלכם, או במייל, למקרה שתצטרכו לשחזר את המפות שנמחקו במעבד
להורדת/ הדפסת המדריך למושתלים הנוסעים לחו"ל – לחצו כאן
תעודת מושתל – שאו איתכם דרך קבע תעודת מושתל בארנק/פאוץ'/דיגיטלית. את תעודת המושתל מקבלים ביום החיבור במרכז ההשתלה. בתעודה רשומים שם המושתל, פרטי השתל – הדגם, מספרו הסידורי, יצרנית השתל ושם מרכז ההשתלה בו הושתלתם. במידה ולא קיבלתם/איבדתם, תוכלו להזמין מצוות שתלים AB ישראל במייל: IL01.Shtalim@sonova.com
מידע רפואי והתוויות בשפת ארץ היעד – הצטיידו בהסבר כתוב, קצר ובהיר בשפה השלטת בארץ היעד, שיספק מידע רפואי והתוויות חיוניות אודות ההגבלות הכרוכות בשימוש בשתל (כגון האיסור לעבור בשערים מגנטיים בשדות תעופה). מומלץ להיעזר במסמך אודות מידע רפואי לגבי בעלי שתל שבלול המופיע כאן באתר. הסבר זה חיוני למקרי חירום רפואיים, במיוחד כאשר מתעורר צורך בהתערבות כירורגית.
דאגו לקבע היטב את המעבד על האוזן – חבשו כובע שיושב טוב על הראש כדי להגן על השתל מפני רוחות, מים, נזק בגלל נפילה ואובדן של המעבד (גשמים, שפריצים של מים או נפילה של המעבד למים בזמן טיול שכרוך בהליכה במים, ענפי עץ נמוכים מידי שהמעבד יכול להיתפס בהם וכו'). ניתן להרכיב את המעבד עם גומיית הוקי /אוזניה כדי להבטיח שלא ייפול ויינזק או יאבד (חשוב בעיקר בטיולי טבע).
מעבר בשערים אלקטרומגנטיים – בכל מעבר דרך שער אלקטרומגנטי (בשדות תעופה, בנייני ציבור, וכו') יש לציין את עובדת היותכם מושתלי שתל השבלול ורצוי להציג תעודת מושתל. מסמך רשמי המעיד על היותך מושתל שתל השבלול. ככלל אין בעיה לעבור עם השתל והמעבד ומומלץ לכבות את המעבד ליתר ביטחון כדי למנוע מחיקה של מפות. רוב הסיכויים שלא תיתקלו בבעיה מיוחדת גם אם המעבד דלוק , אך כדאי לנקוט באמצעי זהירות.
מעבר בגלאי מתכות – תפקוד השתל/מעבד הדיבור אינו מושפע ואינו ניזוק מגלאי מתכת או ממערכות בידוק בטחוני. עם זאת, מכיוון שהשתל מכיל חלקים מסוימים שיגרמו לצפצופים של הגלאי יש להציג תעודת מושתל. מומלץ לנתק את המגנט כאשר אתם עוברים בגלאי המתכות. תוכלו לחברו שוב ברגע תסתיים הבדיקה. ייתכן שתידרשו לעבור בדיקה ויזואלית (תתבקשו להראות את המעבדים ולהצביע על מקום השתל בראש) ופיזית (מישוש הגוף). בכל מקרה, תמיד הקפידו לשאת עמכם תעודת מושתל או מכתב ממרכז ההשתלה שלכם (באנגלית או בשפה המדוברת בארץ היעד), המאשר את היותכם מושתלי שתל שבלול, והציגו אותה לבודקים אם תתעורר בעיה או תידרשו לכך.
מכונות שיקוף רנטגן – המשמשות לבדיקת תכולת המזוודות, עלולות לגרום נזק למיקרופון של המעבד (וגם של מכשירי שמיעה או כל מוצר אלקטרוני אחר), לכן הימנעו מלארוז אותו במזוודות שנשלחות למטוס וקחו איתכם תמיד את הציוד לשתל בתיק האישי שתיקחו עמכם למטוס. במקרה שמעבד רזרבי נמצא בתיק האישי ועל התיק לעבור בדיקה במכונת השיקוף רנטגן, וודאו שהמעבד לא יבוא במגע ישיר עם הסרט הנע. עליו להיות בתוך נרתיק בתוך התיק. דאגו שהמעבד הרזרבי לא מחובר לסוללה, כי אם המעבד יידלק בטעות בזמן השיקוף במכונה, התוכניות שבו עלולות להימחק.
ייבוש המעבדים – במקום קופסת ייבוש חשמלית ניתן לקחת קופסת אחסון פשוטה למעבדים ולשים בה טבליות ייבוש. טבליות ייבוש למכשירי שמיעה ניתן למצוא בכל מכון למכשירי שמיעה.
סוללות –
במידה ואתם משתמשים בסוללות חד פעמיות – כדאי לחשב את כמות הסוללות הנחוצה למשך הנסיעה.מומלץ להצטייד בשני סוגי הסוללות – חד פעמיות וגם נטענות.
דאגו לטעון מראש את הסוללות הנטענות ולקחת איתכם את המטען ומתאם חשמלי למטען המותאם לארץ היעד שלכם (יש הבדלים ברשת החשמל בין המדינות השונות). כדאי לקחת גם את המתאם לרכב (המאפשר להטעין את הסוללות מהמצבר של הרכב), ניתן לרכוש מתאם בחנויות למוצרי חשמל.
הסוללות הנטענות מכילות ליתיום, חומר דליק. רשות התעופה אוסרת לארוז סוללות ליתיום במזוודות מחשש לשריפה במטוס. למושתלים יש אישור לשאת אותן עליהם/בתיק למטוס בלבד, משום שבמקרה שיהוו בעיה, יהיה קל יותר לטפל בה במטוס מאשר בתא המטען. הנחיה זו נכונה לא רק לשתלי שבלול אלא גם למוצרים אלקטרוניים רבים כגון טלפונים סלולאריים, נגני מוזיקה, מחשבים נישאים, טבלטים ועוד. לטיפים נוספים לגבי נסיעה בטוחה עם סוללות ועזרים אלקטרוניים קראו כאן
טסים בטיסה ארוכה? דאגו לקחת איתכם בתיק צד שני סטים של סוללות נטענות ומטען. נצלו את ההמתנה בשדה התעופה לטיסה המקשרת לצורך הטענה מחדש של הסוללות שהתרוקנו.
בדקו אפשרות לבטח את המטען והסוללות בביטוח הטיסה שלכם.
בדקו איזה סוג שקע/תקע ומתאם יש לקחת עימכם. למידע נוסף קראו כאן
ניתן גם לרכוש מתאם אוניברסלי בחנויות למוצרי חשמל בכל ארץ, כולל בשדה התעופה המתאים לכל סוגי השקעים/התקעים הקיימים.
בבתי מלון מסוימים, כדי לחסוך בחשמל, החשמל מתנתק אוטומטית בצאתכם מן החדר. בררו זאת כשאתם נרשמים לבית מלון והיערכו בהתאם. במידה וכך נהוג בבית המלון שבו תתאכסנו, בקשו שיציידו אותכם במפתח שיאפשר לחשמל בחדר שלכם להמשיך לעבוד, או שתדאגו להטעין את הסוללות בלילה. אל תבנו על הטענת הסוללות בזמן שאתם נעדרים מן החדר.
קחו אתכם מפצל שקעים (כולל 3-6 שקעים) . בחדרי מלון לא תמיד יש מספיק שקעים להטענת כל הציוד החשמלי/אלקטרוני שלכם. הוסיפו בהתאם מתאם ו/או שנאי.
הנחיות רפואיות – במקרה של צורך בקבלת טיפול רפואי במהלך ביקור/טיול בחו"ל, חשוב ליידע את הרופא המטפל על היותכם מושתלי שתל השבלול. ראו בהנחיות רפואיות את הסעיפים הנוגעים לבדיקת MRI , לטיפול אנטיביוטי במקרה של זיהום באוזן התיכונה וכן להתערבות כירורגית ניתוחית בעת צורך. חשוב לוודא שהרופא המנתח יהיה מודע למידע חיוני זה.
הצטיידו בדיסק און קי עם התוכניות (כיוונים) של המעבדים שלכם – למקרה שהתוכניות יימחקו ותצטרכו לשחזר אותם במיפוי/תכנות מחדש במרכז שירות של חברת השתלים בחו"ל.
הצטיידו בכתובות וטלפונים של מרכזי ההשתלה ומרכזי השירות של חברת השתלים AB בארצות היעד – בדקו את לוחות החופשים בארצות בהן תבקרו (ייתכן שביקורכם יחול בדיוק במועד חופשה ומרכזי השירות עלולים להיות סגורים).
הקפידו להצטייד בכל חלקי החילוף הרזרביים – למקרה שיתקלקל חלק מסוים ותצטרכו להחליפו.
הגנה על המעבדים –
מפני רטיבות – מתכננים בילוי בים/ברכה/פארקי מים, נוסעים לסקי או מבקרים בעונה גשומה? דאגו להגן על המעבדים באמצעות שימוש בעזרים המיועדים לשימוש במים.
מפני נפילה, נזק ואבדן – מעבד הוא דבר יקר מאוד. עשו כל מאמץ למנוע שייפול ויינזק או ילך לאיבוד. הצמידו את המעבדים לאוזניים באמצעות לולאות הוקי/חוט נשיאה עם קליפס לדש הבגד, או חבשו כובע/בנדנה.
דאגו לבטח את המעבדים – ניתן לבטח את המעבדים במסגרת ביטוח תכולת הדירה/בית שלכם. וודאו עם סוכן הביטוח שלכם שהביטוח תקף גם בחו"ל. לעיתים יש לדאוג לפוליסה מיוחדת שתבטח את המעבדים שלכם למקרים שיינזק או יאבד בזמן שהותכם בחו"ל. אפשר להיעזר בסוכני הביטוח שפרטיהם מופיעים כאן
נסיעה מהנה ובטוחה!!!
שלכם, צוות שתלים AB ישראל
מתעניינים? מתלבטים? אל תהססו!
פנו אלינו ונשמח לעזור ללא כל התחייבות מצידכם.